Het is zo ongeveer de tijd van het jaar om onze Vlaamse trots in de keuken te halen.
Bereidingstijd
: 30 minuten
Aantal
personen : 4
voor
een voorgerecht, hoeveelheden halveren, behalve de zalm.
Ingrediënten
- 200 g Parmezaanse kaas (blok)
- 2 botten witte Vlaamse asperges
- 250 g zeekraal
- 500 g spaghetti
- 4 sneden gerookte Noorse Zalm of 8 sneden rauwe Italiaanse ham
- 4 eieren
- peper
- Breng een kookpot met veel water en zout breng het aan de kook.
- Breek de Parmezaanse kaas in stukjes en blender poederfijn.
- Neem een mengschaal, breek er de eieren in en kluts ze even. Giet er 4/5 van de gemalen Parmezaanse kaas in en meng verder.
- Gebruik kraakverse witte asperges. Verse asperges voelen niet houtachtig aan en als ze tegen elkaar worden gewreven maken ze een zacht piepend zanggeluidje. Schil de asperges met een dunschiller.
- Snij de zachtere kopjes van de asperges eraf. Snij elk kopje overlangs middendoor.
- Hou de asperge met het houterige deel tussen duim en wijsvinger en snij de aspergestengels nu één voor één in flinterdunne lange slierten met behulp van de dunschiller. De hoop tagliatelle van asperge verwerken we later in de pastaschotel.
- Spoel de zeekraal schoon en kijk na op houterige stukjes, mocht dit het geval zijn, breek ze weg.
- Bekijk de gaartijd van de gebruikte pasta en trek hiervan 3 minuten af en zet de pasta in het kokende water. Zet er een timer bij en voeg na gaartijd – 3 minuten, de aspergekopjes erbij.
- Eén minuut later voeg je de ‘tagliatelle’ van asperges toe.
- Nog één minuut later de zeekraal.
- Na één minuut later is alles gaar.
- Laat pasta uitlekken en stort in een diepe ruime voorverwarmde pan.
- Giet het mengsel van eieren en kaas over de hete pasta met groenten. Voeg wat peper toe en roer alles voorzichtig om.
- Giet de pasta in een grote schaal en leg er grote snippers gedroogde ham of sneden gerookte Noorse zalm op
- De resterende Parmezaanse kaas komt op tafel.
Ik beken schuld ... ja ik volg jullie blog nog wel op ...
BeantwoordenVerwijderen