Caffè
Trombetta werd opgericht door Vittorio Trombetta in 1890 in de
beginjaren van het verenigd Italië en het ontstaan van de spoorwegen. Vittorio Trombetta besloot om zijn bedrijf te starten in de Via
Marsala, vlakbij het centraal station Termini, destijds en ook nu nog de
aankomstplaats van de reiziger. Deze laatste kon dan onmiddellijk
bij aankomst een goede koffie smaken, gemaakt volgens de beste
Italiaanse traditie.
Caffè
Trombetta werd meteen bekend om zijn kwaliteit, niet alleen door de
toestromende reizigers, maar ook voor de doorsnee Romein, inwoner van de
hoofdstad. Vandaag nog kan je in dezelfde ruimte nog steeds espresso proeven en er de beste mengsels van caffè
Trombetta aanschaffen.
Het
bedrijf groeide sterk mede door de sterke impuls van de naoorlogse
economische boom. In de jaren 1960 kwam Giorgio Trombetta, kleinzoon
van de oprichter, aan het roer van de organisatie. De ruimte in
Rome volstond al lang niet meer. Een moderne fabriek werd gebouwd in
Pomezia, een industriële wijk op een paar kilometer van Rome.
Giorgio
Trombetta is bekend om zijn moderne aanpak en bedrijfsvisie en was
een van de eerste branders die het voordeel inzag om koffie vacuüm
te verpakken.
Giorgie
Trombetta is ook de oprichter van Sao Cafè, een consortium waarmee
hij succes behaalde in de grootdistributie.
In
veranderende tijden, maar met de passie voor koffie het respect voor
de familiale waarden besloot men in 1994 de zaken van het bedrijf uit
te breiden door de overname van een van de meest prestigieuze
adressen van de hoofdstad, in aanvulling op de historische gebouwen
in de Via Marsala, de "Canova" op de Piazza del Popolo, beroemd in de
hele wereld als een vaste ontmoetingsplaats voor Fellini en vele
actoren van La Dolce Vita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwLn9qgUNxtkCygnbHCfZiPne5vNpVF8kQtEoO4QcNMPtHn60fUlus6gu5x5b-LHqIbDMHc68VsPUX7V_tMyR8FVZ9dxpKWHLR0CIWR32pIaaOKwMfHsRzs7dmyT7uqaZRQlVD2277Zsg/s320/Caff%25C3%25A8+Trombetta.jpg)
De
eerste van deze koffies die wij ons aanschaften was de “Classico”
een mix van de beste kwaliteiten van arabica en robusta. Dit is
natuurlijk hun deel van het verhaal. De smaak naar mijn oordeel is
absoluut niet afgerond voor het gebruik in een espressomachine. Het
is een licht bittere koffie en een onvoldoende crèmelaag. Het
product leent zic beter voor de percolator of de Italiaanse
caffetiera van Bialetti. 't Is dus niet omdat het Romeins is, dat
het a priori beter is.
Leo
Reacties
Een reactie posten