Kimbo di Napoli, l’espresso perfetto dat is tenminste wat ze van zichzelf zeggen.
Kimbo, in Italië de nummer 2 in espressokoffie, wordt geproduceerd in Napels, de bakermat van de espresso. Espresso vormt er, meer nog dan in de rest van Italië, een wezenlijk onderdeel van de cultuur, en Napolitanen zijn van nature erg kritisch. Het is dan ook een grote eer dat deze levensgenieters de voorkeur geven aan Caffè Kimbo. In deze koffie proef je de kracht en de intensiteit van de nabijgelegen Vesuvius. Als dochterbedrijf is Beyers exclusief verdeler van het merk in de Benelux.
Na de Tweede Wereldoorlog hielpen Francesco, Gerardo en Elio Rubino hun vader in zijn levensmiddelenwinkel annex koffiebar in Napels. De drie broers brandden daar de koffie, zowel voor de verkoop aan consumenten als voor gebruik in de koffiebar. De vraag was dermate groot dat de broers de nadruk gingen leggen op het branden en verkopen van koffie. In 1963 startten zij branderij ‘Café do Brasil’ en begonnen ze hun koffie op de markt te brengen onder de merknaam Caffè Kimbo. 10 jaar later was het merk marktleider in Napels. Sindsdien heeft Caffè Kimbo ook de rest van Italië veroverd. Het bedrijf wordt nog altijd geleid door de familie Rubino en bekleedt inmiddels ook buiten Italië een sterke positie.
Kenmerkend voor de koffie van Caffè Kimbo is de authenticiteit. De onovertroffen smaak, rechtstreeks afgeleid van de koffie zoals die gebrand werd in de winkel van de familie Rubino, ligt onmiskenbaar aan de basis van het succes.
De familie Kimbo telt vele bambini met elk hun eigen, uitgesproken karakter. Zo zijn er heerlijke Kimbo espresso’s voor zowel de horeca als voor de consumenten thuis. Gemalen, in bonen of verpakt in pods of pads, Kimbo biedt het allemaal.
De eerste die bij ons de revue passeert is de Kimbo Espresso bar Top Flavour 1000% Arabica
De branding is medium
Het aroma is doordringend
Qua body is de koffie zeker niet fenomenaal en heeft eerder een zoete smaak.
Het tasje is leuk
Leo.
Reacties
Een reactie posten