Ervaring
, passie , traditie van waarden en toewijding zijn sinds meer dan
tachtig jaar een van de leuzen van Caffè Diemme.
Dit
koffiebranders geslacht uit Padua is actief sinds 1927 en is ook een
van de oudste bedrijven Italiaanse koffiebranders. Romeo
Dubbini in samenwerking met Mario Malagoli besloten om zich te wijden
aan hun grote passie voor koffie. Dubbini en Malagoli gaven hun
samenwerking een passende naam: DM, de eerste letters van hun
achternamen. Later werd dat Caffè Diemme, de naam die ze tot op de
dag van vandaag hanteren. Vanaf het begin hadden de heren maar één
doel: de meest prestigieuze melange maken uit de koffiebonen die
beschikbaar zijn.
De
passie voor koffie van Romeo werd doorgegeven aan zijn zoon Giulio.
Hij maakte in de vijftiger jaren een modern industrieel complex met
een sterk verband tussen geavanceerde technologie en traditionele
waarden.
In de
jaren negentig nam de derde generatie Dubbini de leiding over.
Dochter Giannandrea en zonen Federico en Sebastiano zetten de
combinatie van traditie, moderniteit voort met een constante zorg voor
hoge kwaliteit en aandacht voor service en punctualiteit. Bij Caffè
Diemme moet alles perfect zijn en blijven.
Caffè
Diemme is inderdaad geschiedenis, passie voor kwaliteit,
professionaliteit in relatie met hun klanten, ervaring en expertise
opgedaan tijdens de vele jaren. Er is ook een sterke specialisatie op
het gebied Horeca met zijn hoge kwaliteitsnormen, productonderzoek,
opleiding, advies, flexibiliteit en het ondersteunen van klanten met
gerichte marketingactiviteiten. Iedere dag werkt dit bedrijf met
passie om te voldoen aan de verwachtingen van de klanten met wie een
sterke samenwerkingsrelatie werd opgebouwd om zaken samen te
ontwikkelen.
Veel
roosterijen kopen groene koffiebonen in bij handelaren. Dat is de
eenvoudigste manier. Er worden samples geproefd en vervolgens worden
de oogsten op afroep toegestuurd. Diemme koopt de koffiebonen
rechtstreeks in bij de boeren. Onder meer het contact met de boeren
wordt benut om een zo constant mogelijke kwaliteit te verkrijgen.
Wat
kan je zoal verkrijgen (kopen) bij Diemme?
Ik
zou zeggen in de regio Lombardije en Veneto moet hij makkelijk in de handel te
vinden zijn. Hier is het toch wat moeilijker maar gelukkig bestaat er
www.koffiecentrale.be
en daar hebben ze hem. Let op alle verpakkingen van Diemme lijken op
elkaar en de benaming staat er niet op. Op de zilveren zak vind je "Diemme dal 1927". Maar de aandachtige zoeker zal opmerken dat de
zijkanten van de zak van verschillende kleur zijn en daar zit hem het
verschil.
- Diemme Oro (gouden zijflank)De eerste die wij proefden was deze. De Oro van Caffè Diemme is een superieure 100% Arabica espresso waarbij je iedere keer weer verschillende smaaknuances ontdekt. Een mooie chocoladeachtige smaak, een geraffineerd aromabeeld van verschillende milde kruiden, in een werkelijk perfecte balans voor een zachte, aromatische koffie met een lange aanhoudende nasmaak. De crema opbouw is echte klasse. Perfect bruin, stevig en in ruim voldoende mate aanwezig. Tot nu toe vinden Chris en ik, is dit de beste koffie die wij reeds hebben ontdekt.Mijn beoordeling :
- Diemme Aromatica (groene zijflank)
- Diemme Bianco Decaffeinato (rode zijflank)
- Diemme Bar Prestigio (beige zijflank)
Leo.
Reacties
Een reactie posten