Blijkbaar heb ik mij toen geëngageerd om tegen het einde van het jaar één of andere vorm van "betere" pensenkermis te zorgen en het recept van "lompe" op te zoeken. Dat heb ik ik ondertussen gevonden (in een Noors kookboek). Nu blijft mij dit uit het Noors te vertalen of te laten vertalen. Mogelijke vertalers, biedt jullie aan.
Blijkbaar zou Google dit ook kunnen, maar het resultaat hiervan vind je waarschijnlijk in geen enkele Vlaamse winkel. Toch ga ik het eens proberen !
In de eerste plaats dacht ik aan het worstenbrood. Meestal wordt de befaamde curryworst (in België ook frikandel) gebruikt (je weet wel die lange staaf die gefrituurd wordt), maar je kan dit ook met de knackworst of de Noorse pølser maken. Ik stuur dit recept dan ook al door om het culinair niveau in Oslo en omstreken al wat omhoog te tillen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 bladen bladerdeeg
- 6 knackworsten of pølser
- 1 ei
- 1/2 eetlepel sesamzaad + 1/2 eetlepel maanzaad
- 1 kropsla
- 1 doosje kerstomaatjes
- 150 g maïs uit blik
- Mayonaise
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Bladerdeegplakjes snijden op lengte van de worsten
- Worsten laten uitlekken
- In bladerdeegplakjes rollen.
- Ei loskloppen en de bovenkant van de broodjes met een penseel bestrijken.
- Bestrooien met maan- en sesamzaad.
- Broodjes op bakplaat leggen en in midden van oven in circa 15 minuten gaar bakken
- Intussen sla wassen en fijnsnijden, tomaatjes wassen en halveren, maïs laten uitlekken.
- In schaal alle groenten en slasaus mengen.
- Worstenbroodjes serveren met salade. Lekker met ketchup.
De marktkramers in spe (ene Mortens kone) kan dan zijn/haar handeltje starten en ook vegetarische klanten een slaatje aanbieden.
Leo
Reacties
Een reactie posten