"In een ongerepte natuur leef je op het ritme en de kleuren van de seizoenen, je geniet er van de stilte van het gebergte”.
Alle wegen leiden naar Rome en bijgevolg ook naar Italië. Sedert enkele jaren hebben wij een vergeten plekje van Italië ontdekt, nl. de Val d’Aosta. Een autonome regio in het noordoosten van Italië, ingesloten in het Alpenmassief, met de poort naar Turijn en Genua. Je rijdt er best vanuit België naartoe door Frankrijk door de Mont-Blanc tunnel en dan ben je er quasi. De Val d’Aosta is tweetalig, Frans en Italiaans !
Klik op de link en je zit op hun website !
LES ECUREUILS in SAINT PIERRE
Frazione: Homené Dessus, 8 – 11010 Saint Pierre (Italia)
Tel: 0165 903831
Fax: 0165 909849
E-Mail : lesecureuils@libero.it
Frazione: Homené Dessus, 8 – 11010 Saint Pierre (Italia)
Tel: 0165 903831
Fax: 0165 909849
E-Mail : lesecureuils@libero.it
Ligging : hoog op de berg (1500 m) met prachtig uitzicht op de Gran Paradiso, een half uur stijgen met de wagen van op de baan Courmayeur-Aosta. Ter hoogte van Sarre, sla je links af richting Ville-sur-Sarre, en je volgt de pijltjes naar de agriturismo. Goed opletten, en de moed niet verliezen want je moet 900 meter hoogteverschil overbruggen.
Een échte geitenboerderij (vol met vliegen buiten maar binnen niks), vriendelijke mensen (spreken perfect Frans), sobere kamers met toilet op de gang, geen luxe maar alles proper. Balkon, met uitzicht op het massief van de Gran Paradiso! Een paradijs voor de wandelaar in talloze valleien tussen adembenemende alpencols.
Een échte geitenboerderij (vol met vliegen buiten maar binnen niks), vriendelijke mensen (spreken perfect Frans), sobere kamers met toilet op de gang, geen luxe maar alles proper. Balkon, met uitzicht op het massief van de Gran Paradiso! Een paradijs voor de wandelaar in talloze valleien tussen adembenemende alpencols.
Prijs : 35 € per persoon half pension (zonder drank) in 05/2003 en ook in 05/2004 – vrij goedkoop. Teruggegaan in 05/2006 en nog altijd één van de éche agriturismo : de prijs half pension was nu € 38 maar dat is het dubbel en dik waard !
Eten : héél lekker en échte authentieke bergkeuken met vele eigen producten; zaken die je in een restaurant nooit zou zien ! Vergeet de Morgex niet te proeven, een heerlijke witte wijn uit de Val d’Aosta.
Ondertussen kennen wij ook de zoon (die de geiten hoedt en verder de zaak runt) en de schoondochter (die de kaas maakt). Zij hebben ons een grondige uitleg gegeven over al hetgeen ze doen. Zeer aangename mensen ! En aarzel niet jezelf uit te nodigen voor een bezoek aan de kaasfabricage.
Reacties
Een reactie posten