Blijkbaar is er vraag naar het geheime recept om limoncello thuis te bereiden. Dat deze vraag van Hanna komt, verbaast me wel, maar ik denk dat de papa en de mama haar nu reeds hebben opgestookt om het geheim aan nonno Leo te ontfutselen. Ik denk dat de borst en pap nu betere voedingswaarde heeft dan dit drankje, alhoewel ... blijkbaar zou een fopspeen in dit goedje wel eens slapeloze nachten kunnen wegwerken of tandpijn.
8 onbespoten citroenen, (je vind ze zeker in de supermarkt)
1 liter alcohol 95 ° (ethanol),
1,5 l water,
800 gr klontjessuiker.
- Schil de citroenen en let erop dat je enkel de gele pel eraf haalt. Neem een recipiënt welke hermetisch kan worden afgesloten en doe er de schillen en de alcohol in. Laat dit gedurende 14 dagen rusten.
- Na 14 dagen, verwijder de citroenschillen. De alcohol bewaren !
- Laat het water samen met de suiker gedurende 5 minuten koken. Laat afkoelen. Je bekomt een melasse.
- Meng de citroenalcohol met de melasse.
- Zeef door een neteldoek of en malittafilter
- Trek op flessen en laat nog een weekje rusten indien mogelijk.
1° Ben je ooit in Italië, vergeet dan niet ethanol (let op geen methanol) uit de supermarkt mee te brengen. Het prijsverschil is de helft met ons landje. Voor zo'n 11 à 12 euro heb je zeker 1 liter, hier hoest je daarvoor minstens het dubbele voor op.
2° Je kan het sap van de citroenen gebruiken om er sorbet van te maken. Dit recept komt in de rubriek "Kelder en keuken".
3° Steek uw fles gerust in de diepvries. Je riskeert absoluut niet dat de inhoud bevriest, het alcoholgehalte is daarom te groot. Je zelfbereidde limoncello wordt dan ook lekker stroperig, en je zal succes oogsten bij vriend en vijand.
Salute !
Leo.
Hier gaan we van genieten !!!!
BeantwoordenVerwijderen