Om de twee jaar is de weygenstraat de place-to-be voor een kerstfeest van ons gezin. Onze meisjes hebben zo de gelegenheid het andere jaar het kerstfeest te vieren bij de familie van de partners.
Dus de schort voorgebonden, een kerstboom versierd, pakjes onder de boom gestouwd, en met “zeven aan de tafel” alhoewel zes borden volstonden.
Opdracht een traditionele kerstmaaltijd! Wat moet je je daar dan bij voorstellen? Bedoeling was waarschijnlijk een hint te geven dat het niet iets Italiaans moest zijn, en eerder iets uit de jaren negentig. Vermits wij toen ook geen kalkoenen vulden, oesters en kreeft verorberden, kozen wij dan maar voor gerookte eendenborst op spiesjes met meloen en de traditionele warme hapjes uit de oven in bladerdeeg voor het aperitief. Het voorgerecht was een terrine van rivierkreeftjes op een bedje van eikenbladsla en witloof en het hoofdgerecht werd een gemarineerde hindefilet, met gestoomde minigroentjes, peertjes met veenbessen, jagersaus en uienconfijt en torens kroketten! Dat beest zie je hieronder voor hij de oven in verdween.
Als dessert het klassieke ijsgerecht, koffie en koekjes, en pousse-café’s !
Onze kerstcadeau hebben wij zeker al op papier. De Westvleteren moet nog gebrouwen worden en voor de fotoshoot ontbreekt Hanna nog voordat we ons naar Wommersom begeven.
Hopelijk vonden onze gasten het leuk. Wij vonden het supergezellig !
Aan alle lezers
EEN ZALIG KERSTFEEST
Dus de schort voorgebonden, een kerstboom versierd, pakjes onder de boom gestouwd, en met “zeven aan de tafel” alhoewel zes borden volstonden.
Opdracht een traditionele kerstmaaltijd! Wat moet je je daar dan bij voorstellen? Bedoeling was waarschijnlijk een hint te geven dat het niet iets Italiaans moest zijn, en eerder iets uit de jaren negentig. Vermits wij toen ook geen kalkoenen vulden, oesters en kreeft verorberden, kozen wij dan maar voor gerookte eendenborst op spiesjes met meloen en de traditionele warme hapjes uit de oven in bladerdeeg voor het aperitief. Het voorgerecht was een terrine van rivierkreeftjes op een bedje van eikenbladsla en witloof en het hoofdgerecht werd een gemarineerde hindefilet, met gestoomde minigroentjes, peertjes met veenbessen, jagersaus en uienconfijt en torens kroketten! Dat beest zie je hieronder voor hij de oven in verdween.
Als dessert het klassieke ijsgerecht, koffie en koekjes, en pousse-café’s !
Onze kerstcadeau hebben wij zeker al op papier. De Westvleteren moet nog gebrouwen worden en voor de fotoshoot ontbreekt Hanna nog voordat we ons naar Wommersom begeven.
Hopelijk vonden onze gasten het leuk. Wij vonden het supergezellig !
Aan alle lezers
EEN ZALIG KERSTFEEST
Wat was het een heerlijke kerstavond. Filip en ik hebben er zoooo ontzettend van genoten. We willen jullie dan ook bedanken voor de uitstekende keuken, het fijne gezelschap, de grote berg kadootjes onder de boom,...
BeantwoordenVerwijderenJullie hebben een weblog...wat heerlijk! Ben benieuwd wat we hier nog allemaal gaan mogen lezen
goeden morgen ouders van onze Inge.
BeantwoordenVerwijderenwelkom in dit duistere en soms niets zeggende wereldje.
mijn naam is gerrit, eh nee niet die van , hij steelt als de raven,
maar gewoon gerrit *de fries*, heb die naam ontleend aan die mooie provincie in he noorden van nederland, en waar ik ook woon.
veel plezier hier
en nog fijne kerstdagen
Heerlijk was het !!! Niet alleen het eten - want dat is altijd heerlijk - maar ook de sfeer. We hebben er ontzettend van genoten. Dit is dan ook de ideale plaats om jullie te bedanken voor de gezellige, tot in de puntjes verzorgde kerstavond. MERCIKES !!!
BeantwoordenVerwijderenPs. Inge & Filip ... ook jullie bedankt. Ook jullie maakte natuurlijk deel uit van het geheel, niet?
Haai Ouders van Inge,kom altijd met heel veel plezier op haar log dus kom ik hier ook even buurten ;-)
BeantwoordenVerwijderenDe kerstmaaltijd klinkt goed en zo te lezen was het ook erg geslaagd.
Geen idee wat pousse-café’s is maar daar zal ik vast en zeker of zeker en vast wel uitleg over krijgen ;-)net zoals sjoko op een stokje,heb soms het idee dat wij hier in Nederland achter lopen...of zijn het alleen de oosterlingen??
Heel veel plezier met loggen!
Groetjes Maan uut het mooie Twente
Van harte gefeliciteerd met de laatste dag als full-timer (ik zou het graag op de betreffende log zelf zetten maar geen idee hoe ik dat moet doen....??) Help!!!
BeantwoordenVerwijderenPrettige vrijdagavond nog.
en psst nonna: je bent niet alleen hoor.. hier zit zo'n gestresste Meter achter de pc :-) Malmedy? Hopelijk beslist Hanna nu maar een weekje te wachten. In ieder geval, ni beginnen doemdenken hé. Knuffel aan jullie beidjes