Gisteren bekroop mij de lust om eens een “lekkere” witloofsoep te maken. Velen zeggen van mij dat mijn “Italiaanse”periode stilaan overgaat in een “Vlaamse” periode, en wat is er nu Belgischer of Vlaamser dan witloofsoep.
1,5 liter water en drie kruidenbouillonblokjes.
50 gr boter of margarine
750 gr grondwitloof
2 uien
4 sneden ham
3 el bloem
Bosje peterselie
Peper, zout en nootmuskaat.
50 gr boter of margarine
750 gr grondwitloof
2 uien
4 sneden ham
3 el bloem
Bosje peterselie
Peper, zout en nootmuskaat.
Bereiding:
1° het water en de bouillonblokjes aan de kook brengen.
2° de uien, de ham of gerookt spek en de witloof snipperen.
3° de boter of margarine laten smelten, de gesnipperde ingrediënten toevoegen en deze laten glazig worden.
4° drie afgestreken eetlepels bloem toevoegen en goed oproeren.
5° beetje bij beetje de bouillon toevoegen.
6° aan de kook brengen en dan 10 minuten op een zacht vuurtje laten koken.
7° de mixer erin, je kan door mixen of grof mixen.
8° op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
9° de gehakte peterselie bijvoegen, oproeren en opdienen (al dan niet met een scheutje room), afwerken met een mooi schuitje loof.
Smakelijk !
Heb je een beter, ander of zeer lekker recept voor "witloofsoep", reageer! Je zal al ongekende roem hebben door uw publicatie, en de smaakpapillen van de lezers beïnvloeden. En na test door ondergetekende komt uw recept misschien ook online.
Leo
Sympathiek om ons zo te laten watertanden!!!!!! :-) Hoorde er bij dat recept ook geen uitnodigingetjes naar de dochters bij? ;-)
BeantwoordenVerwijderenEn naar de schoonzonen en kleindochters?
BeantwoordenVerwijderenMan dat ziet er lekker uit !!!
mag ik ook komen??
BeantwoordenVerwijderenen geen antwoord... en nog steeds geen uitnodigingen gezien :-)
BeantwoordenVerwijderenIdd, nog steeds geen reactie. We worden gewoon doodgezwegen. Vandaar een tweede oproep: "Wanneer mogen wij komen meegenieten van Leo's 'Vlaamsche'periode'?" Wij kijken er al naar uit ...
BeantwoordenVerwijderenik denk niet dat hier nog een uitnodiging op zal volgen, schoonbroertje :-)
BeantwoordenVerwijderenEn het witloofseizoen is alweer voorbij.
Tzal voor binnen een paar maanden zijn