
Vergnano's succes nam een snelle
vlucht en vrij snel opende het bedrijf nieuwe winkels in Turijn en
Alba . De grote sprong voorwaarts kwam er in de jaren 1930: de
aankoop van een plantage in Kenia.
Caffè Vergnano volgt de beste
tradities, maar is tegelijk een van de meest dynamische en
vooruitstrevende producenten. De superieure kwaliteit van de mengsels
is afkomstig uit de zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen
die beschikbaar zijn en een buitengewoon productieproces. Het
roosteren is de belangrijkste stap in het productieproces van koffie,
omdat de concentratie van de smaak en aroma in de bonen afhankelijk
is van het precieze niveau van roosteren. Tijdens deze fase maakt
Caffè Vergnano nog steeds gebruik van traditionele methoden van
werken, zelfs vandaag. De verschillende soorten koffie worden apart
geroosterd, soort per soort, zo alleen kan het juiste niveau van
roosteren worden bereikt. In tegenstelling tot de meeste moderne
grote koffiebranderijen, die werken volgens specifieke "turbo"
industriële methoden van 5-6 minuten cycli bij hoge temperatuur,
gebruikt Caffè Vergnano een "langzaam" rooster systeem met
cycli die tussen 18 en 22 minuten duren. Voor elke nieuwe partij van
koffiebonen wordt het branden en de juiste tijd opnieuw ingesteld, om
zo een product te kunnen garanderen met perfecte uniforme kwaliteit.

Leo
Reacties
Een reactie posten